2023 Cefic Sürdürülebilirlik İlerleme Raporu

Sürdürülebilirliğe Doğru Yükseliyoruz: Cefic 2023 Raporunu Açıkladı

9.10.2023

Sürdürülebilirliğe Doğru Yükseliyoruz: Cefic 2023 Raporunu Açıkladı

Tasarımla güvenli ve sürdürülebilir, Döngüsel Ekonomi, Sürdürülebilirlik

2024'e yaklaşırken ve Avrupa'da yeni liderliğe doğru bakarken, Cefic sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını sürdürmektedir. Amacımız, genellikle "endüstrilerin endüstrisi" olarak anılan kimya endüstrisinin çevresel, ekonomik ve toplumsal açılardan sürdürülebilir kalkınmanın teşvik edilmesinde çok önemli bir rol oynamasını sağlamaktır.

Cefic'in Sürdürülebilirlik Direktörü Ann Dierckx, "Sürdürülebilirliğe giden yol, kimya endüstrisinin sürekli olarak iyileştirilmiş süreçlere, malzemelere ve ürünlere geçmesini gerektiren bir yolculuktur" dedi.

2023 Sürdürülebilirlik İlerleme Raporumuz, bu yıl Avrupa Komisyonu'nun Yeşil Anlaşma Tebliği'nde ana hatlarıyla belirtildiği üzere yeşil ve dijital geçişi destekleyen araç ve enstrümanların oluşturulmasına nasıl odaklandığımızı özetliyor.

Kimya endüstrisinin iklim-nötr bir Avrupa'ya doğru geçişini ölçmek için Cefic'in Sürdürülebilir Kalkınma Göstergelerinin (SDI) geliştirilmesine devam edildi. Sürdürülebilirlik sütunları etrafında şekillenen SDI'larımıza bu yıl beşinci bir sütun daha eklendi: "Yapı: Refah ve Rekabet Edebilirlik".

Bir dizi temel sürdürülebilirlik değerlendirme aracına daha fazla odaklanıldı: sağlam bir temeli olmayan sürdürülebilirlik iddiaları yok.

Güvenli kimyasallar ve ürünler geliştirmek için yol gösterici çerçeve olan Tasarımla Güvenli ve Sürdürülebilir (SSbD) test edildi.

Sürdürülebilir Karbon Döngüleri hakkındaki vizyonumuzun yayınlanması: Karbon işleme konusundaki uzmanlığımız göz önüne alındığında, kimya endüstrisi alternatif fosil hammaddeleri sağlayabilir ve iklim nötrlüğüne geçişteki hayati rolümüzü vurgulayabilir.

"Sürdürülebilirlik Laboratuvarı" lansmanı: Bu etkinlik dizisi yenilikçi fikirleri ateşlemek, içgörüleri yaymak ve sürdürülebilirlik sorunlarını doğrudan ele almak için hazırlanmıştır.

Cefic tarafından Bilim Temelli Hedefler Girişimi'ne (SBTi) sağlanan sektör geri bildirimi ve gelecek yılın başlarında beklenen sektöre özel rehberlik.

2024 yılında ChemistryCan gibi sosyal yardım ve diyalog çalışmalarımıza devam ederek sektörün döngüsel ekonomiye doğru ilerleyişini vurgulayacağız.

İlerlerken, gelişmekte olan sürdürülebilirlik kılavuzlarına ve standartlarına odaklanacağız ve Sürdürülebilir Ürünler üzerine bir Cefic Vizyonu geliştireceğiz ve diyalog ve işbirliğini teşvik etme taahhüdümüzü sürdüreceğiz.


2023 CEFIC SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İLERLEME RAPORUNU BURADAN İNDİRİN.


https://cefic.org/app/uploads/2023/10/2023-CEFIC-SUSTAINABILITY-REPORT.pdf


Kaynak: https://cefic.org/media-corner/newsroom/soaring-towards-sustainability-cefic-launches-its-2023-report/